Bruschetta

1. dubna 2016 v 16:34 |  Recepty
Ingredience:
  • 6 větších rajčat
  • 1 balení mozzarelly
  • drcená sušená bazalka
  • čerstvá bazalka
  • ciabatta nebo speciální chléb (u nás je k dostání v Makru)
  • olivový olej
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
Postup:
Do mísy nakrájíme rajčata na menší kostky. Česnek utřeme a přidáme do mísy společne s drcenou sušenou bazalkou a najemno nakrájenou čerstvou bazalkou. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vše dohromady lehce promícháme. Ciabattu či chléb (dle vlastní chuti) opečeme v troubě nebo na pánvi s trochou oleje. Na opečený chléb poklademe směs z rajčat a na závěr ho posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky. Tento pokrm se skvěle hodí jako předkrm nebo jako lehká večeře.
TIP: Na Ischii se prodává přímo speciální koření na bruschettu, které tomu dodá teprve tu správnou chuť!

Přejeme Vám dobrou chuť.
Buon appetito!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama